Preloader

Del din drøm


Del din drøm er det indledende forløb, som handler om, at eleverne skal udtrykke deres drøm og dele den. Forløbet tager udgangspunkt i en samtale med klassen om, hvad det vil sige at ’have en drøm’. Der kan vælges mellem tre forskellige udtryksformer:

Tegn din drøm (her tegner eller maler eleverne deres drøm)
Form din drøm (her former eleverne en skulptur af deres drøm)
Rap din drøm (her skriver eleverne en rap-tekst om deres drøm).

Der tages afslutningsvis et billede af elevernes tegning, skulptur eller rap-tekst, som uploades til Go Creative´s Galleri.

Forløb og opgaver


Snak først med eleverne om, hvad det vil sige at have en drøm. Herefter skal I i gang med opgaverne. Opgaverne findes både på elev-siden og på lærer-siden.

Du kan vælge at lade hele klassen arbejde med samme udtryksform eller lade det være frit op til eleverne at vælge selv. Hvis du vælger samme udtryksform for alle, kan du lade din klasse deltage i Del din drøm i de efterfølgende to år med de to andre udtryksformer.

Det kan godt være svært at definere sin drøm og udtrykke den. Derfor er der udviklet Drømmebilleder og Historier, som kan inspirere eleverne i deres proces med at blive bevidste om deres drømme. Under Historier præsenteres eleverne for forskellige personligheder, som på hver sin måde har realiseret deres drømme. Historierne præsenterer både det kommercielle og det sociale aspekt – fx Bill Gates fra Microsoft, Henry Ford fra Ford, Walt Disney, Lionel Messi, Martin Luther King m.fl.

Galleri og gigantisk event


Alle billeder skal vende horisontalt (vandret), så de passer ind i Go Creatives Galleri. Oftest skrives en rap-tekst vertikalt (lodret). Det skal den ikke her. Eleverne skal gøre noget særligt ud af layoutet og huske at vende siden horisontalt.

Del din drøm munder ud i, at elevernes billeder bliver vist i Go Creatives Galleri. Desuden bliver billederne en del af et storstilet event i en større by i Danmark den 20. november på FN Børnekonventionens fødselsdag hvert år.

Praktisk


• Forløbet Del din drøm er berammet til 4-6 lektioner á 45 minutter.
• Sidste frist for upload af billeder til Go Creatives webgalleri er den 16. oktober 2017.

God fornøjelse med Del din drøm!