Preloader

Del din drøm


Denne indledende opgave handler om, at eleverne skal udtrykke deres drøm og dele den. Opgaven tager udgangspunkt i en samtale med klassen om, hvad det vil sige at ’have en drøm’. Der kan vælges mellem tre forskellige opgaver:

Lav en Pecha Kucha af din drøm (her udtrykker eleverne deres drøm i en Pecha Kucha lavet i fx Power Point med 5 slides á 5 sekunder)

Lav en billedcollage af din drøm (her udtrykker eleverne deres drøm i billeder)

Byg din drøm i Minecraft (her bygger eleverne en minecraft model).

Der tages afslutningsvis et billede af elevernes billedcollage eller minecraft model, som uploades til Go Creative´s galleri. Pecha Kuchaerne gemmes som mp4-filmklip og uploades til Go Creative´s Galleri.

Forløb og opgaver

Snak først med eleverne om, hvad det vil sige at have en drøm. Herefter skal I i gang med opgaverne. Opgaverne findes både på elev-siden og på lærer-siden.

Du kan vælge at lade hele klassen arbejde med samme opgave eller lade det være frit op til eleverne at vælge selv. Hvis du vælger samme opgave for alle, kan du lade din klasse deltage i Del din drøm i de efterfølgende år med de andre opgaver.

Det kan godt være svært at definere sin drøm og udtrykke den. Derfor er der udviklet Historier, som kan inspirere eleverne i deres proces med at blive bevidste om deres drømme. Historierne handler om forskellige personligheder, som på hver sin måde har realiseret deres drømme. Historierne præsenterer både det kommercielle og det sociale aspekt – fx Bill Gates fra Microsoft, Henry Ford fra Ford, Joanne K. Rowling, Martin Luther King m.fl. Eleverne kan også researche på bibliotek og internet og ad den vej finde inspiration til at få defineret deres drøm.

Galleri og gigantisk event

Alle billeder skal vende horisontalt (vandret), så de passer ind i Go Creatives Galleri. Eleverne skal gøre noget særligt ud af layoutet og huske at vende siden horisontalt.

Del din drøm munder ud i, at elevernes billeder og film bliver vist i Go Creatives Galleri. Desuden bliver billederne og filmene en del af et storstilet event i en større by i Danmark den 20. november på FN Børnekonventionens fødselsdag hvert år.

Praktisk

• Forløbet Del din drøm er berammet til 4-6 lektioner á 45 minutter.
• Sidste frist for upload af billeder til Go Creatives webgalleri er den 16. oktober 2018.
God fornøjelse med Del din drøm!