Lærer/Pædagog

Introduktion til Go Creative


Kære lærer og pædagog – velkommen til Go Creative

Go Creative er Barndrømmens nationale kulturindsats, og vi har glædet os meget til at lancere endnu et kreativt og kunstnerisk forløb til skoleåret 2023/2024.

I det nedenstående er der en beskrivelse af, hvordan I kan gribe Go Creative-forløbets seks trin an, så jeres børn/elever både får arbejdet med det at drømme og samtidig opnår handlingskompetencer.

Go Creative er Barndrømmens nationale kulturindsats, og vi har glædet os meget til at lancere endnu et kreativt og kunstnerisk forløb til skoleåret 2023/2024.

I det nedenstående er der en beskrivelse af, hvordan I kan gribe Go Creative-forløbets fem eller seks trin an, så jeres børn/elever både får arbejdet med det at drømme og samtidig opnår handlingskompetencer.

Som lærer/pædagog kan du klæde dig selv teoretisk på ved at klikke på indgangen til ”Faglig inspiration”. Go Creative-forløbet er tænkt tværfagligt, idet der er fokus på, at børnene/eleverne øger deres kreative evner gennem det skabende arbejde med den kunstneriske udtryksform. De lærer at udvikle idéer sammen og omforme dem til handling.

Go Creative kan benyttes i fag som dansk, billedkunst, natur/teknologi, musik, samfundsfag, matematik og håndværk/design. Der er ingen krav til lektionsantal inden for hvert trin, så forløbet kan udføres, så det passer til netop dine børn/elever.

Go Creative-forsiden er der et link til forældre med information om forløbet.

Derudover er der på denne lærer/pædagog-side et udkast til forældrebrev, som du kan downloade og redigere til eget brug. Om tilmelding
Før du starter op, skal du tilmelde din klasse/klasser eller børnehave til Go Creative via tilmeldingslinket her på siden.

De lærere og pædagoger, som har tilmeldt sig inden onsdag d. 31. august 2023, deltager automatisk i lodtrækningen om at vinde en kulturel oplevelse for hele skolen eller børnehaven.

Når du og dine børn/elever er klar til at starte forløbet, klikker du på linket for enten børnehave, indskoling, mellemtrin eller udskoling. Under hver målgruppe finder du 5 til 6 opgavetrin.

Under hvert enkelt trin er der en beskrivelse med forslag til, hvordan I guider jeres børn/elever gennem opgaverne. Trin 6 er kun beregnet til mellemtrin- og udskolingsklasser.

De 6 Trin i Go Creative:

Bliv inspireret: Introduktion til samtalen om, hvad det vil sige at drømme. En kunstnerisk verden med inspiration inden for de syv kunstfagområder: Billedkunst, litteratur, musik, scenekunst, film, arkitektur og design & kunsthåndværk. Små historier om rollemodeller, der har opnået deres drømme, som f.eks. Jonas Vingegaard, Naja Münster og Banksy. Videohilsner fra kendte personligheder. Galleri med drømmeværker fra de seneste års Go Creative-forløb.

Drøm: Beslut, hvilken drøm I ønsker at arbejde videre med. Det er på dette trin, barnet/eleven danner sig det endelige billede af sin drøm og sætter ord på den.

Vær kreativ: Her skal dine børn/elever fordybe sig i at skabe et kreativt, kunstnerisk værk inden for et eller flere af de 7 kunstneriske fagområder.

Del i galleri: Her finder du en video-vejledning, der viser, hvordan du uploader dine elevers drømmeværker til Go Creatives nationale og digitale galleri.

Del lokalt: Del børnenes/elevernes drømmeværker i nærområdet.

Del med verden: For mellemtrin og udskoling. Find en måde at bringe jeres viden videre ud i verden på.

Vi glæder os til at invitere jer med indenfor i Go Creative.

Teamet bag
Go Creative.

Vi glæder os til at invitere jer med indenfor i Go Creative.
Teamet bag
Go Creative.

Forældrebrev Faglig inspiration Tilmelding


GoCreative
Barndrømmen
Children Need Arts Foundation

Grønningen 15
1270 København K.
Denmark

df@barndroemmen.dk
+45 2835 9656

To Top